hypotheek check met ooms financieel adviseurs

Hypotheekcheck

Hoe lang is het geleden dat je je hypotheek afsloot? Grote kans dat er intussen veel veranderd is. In je persoonlijke situatie, in rentetarieven, in wettelijke regelingen of in voorwaarden van banken. Daarom is het een goed idee geregeld je hypotheek aan een update te onderwerpen. Laat onze adviseurs uitzoeken of dit het juiste moment is om je hypotheek over te sluiten of aan te passen.

Wist je dat we in maar liefst 70 procent van de gevallen een hypotheek sterk kunnen verbeteren? Soms zit dat in lagere maandlasten, soms in de mogelijkheid sneller af te lossen.

Wanneer is een hypotheekcheck aan de orde?

Zoals gezegd is het slim elke drie, vier jaar te kijken of je hypotheek nog past of verbeterd kunt worden. Dit zijn zes signalen dat je toe bent aan een hypotheek-update.

1. Je hypotheek stamt van voor de huidige extreem lage rente

De Europees Centrale Bank houdt de rente kunstmatig laag om bedrijven en consumenten te stimuleren te lenen. Als die namelijk investeren en consumeren, dan stimuleert dat de economie. Soms is oversluiten vanwege de lage rente gunstig, zelfs al krijg je te maken met een boete of kosten. Vanaf 2018 wordt dit beleid afgebouwd en kan de rente weer gaan stijgen – wacht daarom niet te lang.

2. Je hebt (deels) een aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarbij je alleen rente en géén aflossing betaalt. Na de looptijd staat nog altijd de hele hypotheekschuld open. Die moet je dan in één keer aflossen. Kun je dat niet, dan moet je woning verkocht worden, of je moet, als dat überhaupt kan, een nieuwe hypotheek afsluiten. Dat is er dus één om goed in de gaten te houden. Weet jij zeker dat dit geen probleem is straks?

3. Je woning is veel meer waard geworden

Kocht je ooit een woning zonder Nationale HypotheekGarantie, dan hangt de hoogte van je rente samen met de waarde van de woning op het moment dat je de woning kocht.  Door de oplopende prijzen is er een dikke kans dat die waarde nu veel hoger ligt. Sommige geldverstrekkers zijn dan bereid hun risico-opslag op de rente te laten vervallen. Dat betekent dat je veel minder rente gaat betalen. Dit werkt alleen niet bij iedere bank zo. Laat onze adviseur uitzoeken wat dit voor jou kan betekenen.

4. Je hebt een som geld gekregen, geërfd of gespaard

Als je ouders je geld geven of als je bijvoorbeeld iets erft, kun je met dat bedrag bijvoorbeeld je hypotheek aflossen of je huis verbouwen. Dat heeft invloed op de hypotheekrente en -aftrek. Dat moet je van te voren wel goed onderzoeken en vastleggen om fiscale problemen later te voorkomen.

5. Je gaat later met pensioen (en je pensioen valt lager uit)

De AOW-leeftijd stijgt, hoe hard we ook tegensputteren met zijn allen. En wat je dan krijgt kan ook behoorlijk tegenvallen. Door slim aflossen vóór je pensioen kun je je besteedbaar inkomen behoorlijk verhogen. Een andere optie is om te kijken hoe je de lasten vanaf je pensioendatum zo lang mogelijk zo laag mogelijk houdt.

6. Verbouwings- of verhuisplannen

Heb je plannen om te verbouwen of verhuizen? Dan is het goed om je huidige hypotheek onder de loep te nemen. Er is vaak meer mogelijk dat je denkt. Bij overwaarde kun je vaak kosten voor een verbouwing meefinancieren in je huidige hypotheek. Wil je verhuizen? Dan kun je de overwaarde steken in een nieuwe woning.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag het aan ons!

Doe gratis de Hypotheekcheck

Is één van de zes signalen op jou van toepassing? Maak dan nu een afspraak met een van onze adviseurs. Dit is wat we bekijken:

  1. Hoe ziet je huidige situatie eruit en hoe sta je er financieel voor?
  2. Hoe ziet je hypotheek er ook alweer uit?
  3. Wat is er voor jou gewijzigd in wet- en regelgeving?
  4. Wat is je woning nu waard?
  5. Is je hypotheek passend en betaalbaar?
  6. Wat kan er beter aan je hypotheek?

Wij nodigen je graag uit op een van onze vestigingen. De hypotheek-update is onderdeel van onze service. Het eerste gesprek is vrijblijvend en voor onze rekening. Ook wanneer je hypotheek bij een andere hypotheekadviseur of direct bij een bank is afgesloten kunnen wij de update voor je doen. Maak een afspraak voor een Hypotheekcheck!

Weten of je huidige hypotheek verbeterd kan worden?

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Na je aanmelding nemen wij contact met je op voor het maken van een Hypotheekcheck. Vragen? Neem gerust contact met ons op via:  010 – 424 88 10 of hypotheek@ooms.com.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.