Onafhankelijk Hypotheekadvies

Goed hypotheekadvies geeft je inzicht in wat je kunt lenen op dit moment. Maar dat is niet het enige. Hypotheekadvies gaat ook over wat je kunt betalen in alle fasen van je leven of als je onverhoopt pech hebt met je werk of je gezondheid. Bovendien moet je lasten ook nog goed op te brengen zijn bij je stijl van leven en naast eventuele andere leningen.

Kortom: hypotheekadvies is heel wat anders dan een maximaal leenbedrag dat eenvoudig uit een computerprogrammaatje rolt als je je salaris opgeeft. Het is zeker ook advies over welke hypotheekvorm bij je past. We gaan met elkaar in gesprek, we verdiepen ons in jou en je situatie en stellen je de vragen die ons advies een stevige bodem geven.

Overigens, we heten dan wel Ooms, maar het maakt ons echt niet uit of je een huis wilt kopen via Ooms Makelaars, via een andere makelaar of helemaal zelf.

Bij ons kun je rekenen op:

  • We verdiepen ons van tevoren in je situatie
  • Je persoonlijke situatie bepaalt het advies
  • Voor het advies vergelijken we alle betrouwbare geldverstrekkers
  • In overleg kun je ook ’s avonds of op zaterdag een afspraak maken
  • De eerste afspraak is voor onze kosten.
Paul van den Herik Erkend financieel adviseur

Paul van den Herik | Manager Hypotheken

“Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2!”

Alleen weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen?

Heb je nog geen huis op het oog en wil je alleen vrijblijvend meer informatie? Vraag dan een oriëntatiegesprek aan. Daarin vertellen we wat je ongeveer kunt lenen, wat je maandlasten worden en tegen welke rente. Een oriëntatiegesprek is vrijblijvend en voor onze rekening.

Onze werkwijze

1. Afspreken en voorbereiding

Zodra je met ons afgesproken hebt, begint de voorbereiding. We vragen je allerlei informatie te verzamelen. Die neem je mee naar de kennismaking, of je zet alles alvast in je persoonlijke dossier via de site of onze Ooms app. Dit beveiligde dossier maken we voor je aan zodra er een afspraak staat.

2. Oriëntatiegesprek

De eerste keer spreken we af bij ons op kantoor. We kijken of alle informatie compleet is en stellen je vragen over je financiën, woonwensen, verwachtingen en levensstijl.

Natuurlijk is er alle ruimte om de vragen te stellen die jij hebt: over Ooms Financieel Adviseurs of over verschillende hypotheekvormen. We informeren je ook over onze tarieven voor het aanvragen van een hypotheek. Deze kennismakingsafspraak is voor onze rekening.

3. Voorlopig advies

Uit het oriëntatiegesprek volgt een voorlopig advies. Ja, nog vóór je een huis gekocht hebt. Zo kun je daarna snel bieden, soms zelfs zonder voorbehoud van financiering. En dat is bij deze huizenschaarste een groot voordeel. Ook dit voorlopige advies is nog voor onze rekening!

Alle informatie printen we op verzoek voor je uit of sturen we toe per mail, zodat je thuis over alles kunt nadenken. Je bent tot niks verplicht. Heb je achteraf nog vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

4. Definitief advies

Heb je een huis gekocht en wil je de hypotheek aanvragen? Dan zetten we alle puntjes op de spreekwoordelijke i en maken het advies sluitend. We nemen het koopcontract met je door en beoordelen de voorwaarden daarvan. Tot slot kijken we of je nog bepaalde verzekeringen nodig hebt of misschien een overbruggingshypotheek. Ook het definitieve advies krijg je in print of per mail in handen, net als de tarieven voor het af- of oversluiten van je hypotheek.

100% onafhankelijk hypotheekadvies

Ooms Financieel Adviseurs is volstrekt onafhankelijk – we zijn (anders dan adviseurs van een bank) aan geen enkele geldverstrekker verbonden. Geen enkele partij heeft belangen in ons bedrijf en er zijn ook geen productieafspraken. Wel hebben we inmiddels een aantal voorkeurspartijen. Die voorkeur is ontstaan door de kwaliteit van de producten die ze leveren, gecombineerd met een goede premiestelling of leningvoorwaarden.

Verder hebben we alle keurmerken [link naar keurmerkenpagina] waaraan een bureau voor financieel advies moet voldoen. Uiteraard zijn al onze adviseurs gediplomeerd, laten ze zich geregeld bijscholen en volgen ze de wet- en regelgeving op de voet.

Wat kost een hypotheekadvies?

Het oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek informeren we je over de kosten die bij een eventueel vervolg komen kijken.

Vragen over hypotheekadvies?

Heb je nog vragen over ons hypotheekadvies? Vul ons contactformulier in of neem contact op via hypotheek@ooms.com of 010 – 424 88 10.