Historisch lage rente

30 jaar lang uw rente vast, wel of niet doen?

 

Afgelopen weken is er veel om te doen geweest: de rentevaste periode van 30 jaar op een hypotheek. Logisch, want de rente is nu nog laag. Maar is het nou wel zo verstandig om uw rente zo lang vast te zetten?

Het eerste advies wat we u willen geven is: bespreek het met uw financieel adviseur! 30 jaar is een lange periode, u moet zich dus afvragen of u de komende 30 jaar nog wel in uw huidige woning wilt blijven wonen. Heeft u inzichtelijk hoe de toekomst er voor u uit gaat zien? Nog belangrijker, is het werkelijk voordeliger voor u? Het lijkt namelijk een mooie deal, maar de rentevaste periode van 10 of 20 jaar wordt niet voor niks nog steeds het meest afgesloten.

Zekerheid?

In andere woorden: u bent nu zeker van de lage rente, maar zekerheid gaat u wellicht ook wat kosten. Ondanks dat de berichtgevingen over de rentevaste periode van 30 jaar rooskleurig lijken, merken wij bij ooms Financieel Adviseurs niet dat er meer vraag naar is en dat het ook niet persé (vaker) wordt geadviseerd.

Juist omdat wij alle geldverstrekkers en soorten hypotheken naast elkaar kunnen leggen zien wij gelijk het verschil in kosten voor u. Daar blijkt in de meeste gevallen uit dat tóch een rentevaste periode van 10 of 20 jaar aantrekkelijker is. Niet alleen omdat het voordeel voor u groter is én blijft tijdens het aflossen, maar ook omdat het een minder lange periode overbrugt.

Mocht u willen weten of een rentevaste periode van 30 jaar voor u aantrekkelijk is, neem dan  contact  met ons op om een afspraak in de plannen met een van de Ooms financieel adviseurs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *