Het belang van onafhankelijk hypotheken vergelijken

“Heeft u al een keuze kunnen maken?”

Vroeger was het simpel; In 1814 richtte koning Willem I de Nederlandse Centrale Bank op. De bank kreeg twee taken: in de eerste plaats moest de bank zorgen voor uniforme munten en biljetten, daarnaast moest de bank kredieten verstrekken om de zwakke economie weer op de been te helpen.

Nu hebben we banken die hypotheken verstrekken, maar ook pensioenfondsen en verzekeraars. Opvallend is dat de banken juist MINDER hypotheken zijn gaan afsluiten. Tijdens de crisis werd 70% van alle hypotheken via banken geregeld, nu is dat nog maar 50%.

De keuze is reuze

Door de extra aanbieders wordt het aanbod zo groot dat het nog lastiger wordt om zelf alle hypotheekopties te vergelijken, terwijl het wel heel interessant kan zijn om in jouw situatie  een specifieke aanbieder eruit te vissen.

Eén minpuntje (voor mij een pluspuntje): je kan bij een pensioenfonds of verzekeraar niet even aan tafel komen zitten om samen jouw situatie door te nemen en de best passende hypotheek uit te zoeken.

Vergelijk je rijk…

Er is namelijk maar één manier om alle banken, verzekeraars en pensioenfondsen met elkaar te vergelijken en ook te kijken of deze aansluit op jouw situatie. Dit kan met een onafhankelijke adviseur.

Bij Ooms Financieel Adviseurs kunnen wij alle geldverstrekkers van Nederland met elkaar vergelijken. Als je naar een bank gaat, heb je maar één optie, maar als je naar een financieel adviseur gaat, krijg je meerdere opties. De snelste en gemakkelijkste manier is de onafhankelijke hypotheekadviseur.

Ik geloof niet in een hit and run-relatie als het om de financiële zaken in je leven gaat. Mijn ervaring leert mij dat er heel veel mensen zijn die graag iemand om zich heen hebben die hem/haar kent, de familie kent, de situatie en meeleeft in alle levensfases. Iemand bij wie je steeds terecht kunt voor vragen omtrent om je financiële situatie.

Je krijgt je hele leven te maken met financiële kwesties. Soms heb je te maken met tegenslagen, soms heb je pech en of win je de loterij.

Maar als je dan iemand hebt die jouw belangen behartigt en jou ontzorgt, ben je al een stuk rijker.

 

Tot ziens,

Groeten Eric van Veen