Ons Ooms Hart klopt!

Jij een nieuw huis, hij een thuis dichtbij zijn zieke dochter.

Vanaf 1 april 2016 voert Ooms in de regio Rotterdam een jaar lang actie voor het Familiehuis Daniel den Hoed. Onder het motto ‘Wij een nieuw huis, zij een nieuw huis’ doneert Ooms Financieel Adviseurs € 10 per afgesloten hypotheek en Ooms Makelaars € 10 per verkochte woning. Daarnaast wordt ook de klant gevraagd om een financiële bijdrage te leveren aan het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed dat vanaf 2018 wordt gerealiseerd dichtbij het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut.

De actie past binnen het ‘Ooms Hart’ waarmee het 90-jaar oude Rotterdamse bedrijf wil uiten dat het zorgdraagt voor medewerkers, klanten, relaties en de omgeving. ‘We gaan onze passie om mensen te helpen bij passende huisvesting ook inzetten voor familieleden van kankerpatiënten, die in een emotioneel zware periode een gastvrije en huiselijke omgeving nodig hebben. Tijdens zo’n zorgelijke periode verdient iedereen een warm tweede thuis’ aldus Ooms. Dat wordt mogelijk dankzij Familiehuis Daniel den Hoed waar familie dichtbij het ziekenhuis kan verblijven.

Ooms wil met deze actie het Familiehuis de steun bieden die hard nodig is om het nieuwe Huis te realiseren. Met de verhuizing van de Daniel den Hoed kliniek naar het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut op de centrumlocatie van het Erasmus MC in 2018 wordt een nieuw Familiehuis dichtbij het ziekenhuis een noodzaak om nabijheid te kunnen blijven bieden aan familie en patiënt. Naast de mogelijkheid tot verblijf biedt het Familiehuis vooral warm contact met lotgenoten en vrijwilligers als onmisbare mentale steun voor familie in een moeilijke periode.

Het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed zal worden gerealiseerd vanuit eigen vermogen en met steun van vermogensfondsen, bedrijven en particulieren. Het Familiehuis is een stichting die geen financiële ondersteuning ontvangt vanuit ziekenhuis of overheden en afhankelijk is van giften om het verblijf voor gasten betaalbaar te houden. Het Huis bestaat in 2016 vijfentwintig jaar en wordt gerund door een kleine betaalde staf en 52 vrijwilligers die zorgen dat het Familiehuis 365 dagen per jaar open is voor hen die dat zo hard nodig hebben.