alleenstaande ouder en hypotheek

Alleenstaande ouder en een hypotheek

We worden steeds zelfstandiger en zijn niet meer afhankelijk van partners om te voorzien in huisvesting en dagelijkse levensbehoeften. De alleenstaande, al dan niet met kinderen, heeft het huishouden van de toekomst. Wel is er vaak behoefte aan een stukje ontzorgen en daar zijn wij heel goed in.

Kan ik alleen op mijn inkomen een huis kopen? Hoeveel hypotheek kan ik dan krijgen? Kan iemand zich garant of borg stellen voor mijn verplichtingen? Allemaal vragen die voor de alleenstaande relevant zijn, en waar we samen het antwoord op vinden.

Hoeveel je kunt lenen hangt in hoofdzaak af van je inkomen en financiële verplichtingen, heb je schulden of leningen? Zijn er dure hobby’s of specifieke uitgaven voor kinderen? Er zijn voldoende alleenstaanden die een huis kopen en een hypotheek afsluiten. Sterker nog, als je een voldoende hoog inkomen heeft, kan je zelfs meer lenen dan twee samenwonenden die opgeteld evenveel verdienen. We bekijken je woonwensen en samen passen we de hypotheek hierop aan binnen de kaders van je inkomen.

Hypotheekadvies voor alleenstaande ouder

Lig je in scheiding? Wij regelen de beste voorwaarden voor het overzetten van uw huidige hypotheek naar een nieuwe. In het geval van een restschuld kan er nog heel veel geregeld worden.

Een verhuizing betekent een ander huis, een aangepaste inboedel, een ander postcodegebied daarom is het belangrijk om de lopende verzekeringen weer eens goed te bekijken. Is mijn hypotheek straks ook nog te betalen als ik met pensioen ga? Hoe kan mijn huis daar een rol in spelen? Ook als je advies nodig hebt bij het uitkeren van pensioen bij overlijden kunnen we je ontzorgen.

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Paul van den Herik Erkend financieel adviseur

Weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen als alleenstaande ouder?

Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een kosteloos oriëntatiegesprek. We geven een voorlopig advies over wat je zou kunnen lenen, wat verstandig is en welke hypotheekvormen bij je passen. Zo weet je direct in welke prijscategorie je woningen kunt gaan zoeken. Snel schakelen? Bel: 010 – 424 88 10.

Over Ooms Financieel Adviseurs

Wij zijn een Rotterdams bedrijf met 8 vestigingen in de regio Rotterdam en Drechtsteden. Ons advies is eerlijk en op maat. We vertellen je namelijk niet wat je het liefst wilt horen, maar we zijn duidelijk over wat je financiële mogelijkheden en beperkingen zijn. Niet alleen voor nu, maar vooral voor in de toekomst. Je kunt er van op aan dat ons advies 100% onafhankelijk is, omdat wij zaken doen met alle grote geldverstrekkers. Verder hebben we alle keurmerken waaraan een bureau voor financieel advies moet voldoen. Zeker weten dat je met een verantwoord advies naar huis gaat.

team van ooms finaniceel adviseurs