ondernemers en hypotheek afsluiten

Hypotheek voor ondernemers en zpp’ers

Als ondernemer een hypotheek zien te krijgen is lastig, hoor je vaak. Je inkomen varieert en banken zouden er niet happig op zijn je iets te lenen. Gelukkig is dit een mythe. Ben je ondernemer in het mkb of zzp’er en wil je een huis kopen, dan is het zaak je goed te laten adviseren. Je zult dan zien dat er meer mogelijk is dan je denkt. Natuurlijk moet je wel goed nagaan wat je je kunt veroorloven, ook in tijden dat het wat minder goed gaat. Wist je dat er tegenwoordig ook banken zijn die aan de cijfers van de afgelopen twaalf maanden genoeg hebben? Hierdoor is het ook voor startende ondernemers makkelijker om een hypotheek te krijgen.

Wisselend inkomen? Per maand of op jaarbasis?

Het fabeltje dat je een vast inkomen moet hebben is wijdverbreid. Maar dat gaat veel meer over jaren dan over maanden. Een bank kijkt standaard naar de afgelopen drie jaar, maar sommige banken alleen naar de afgelopen 12 maanden. Ze weten ook dat de omzetten stijgen als het goed gaat met iedereen, en dat nemen ze mee in hun inschattingen.

Je eigen bank, of een andere?

Ondernemers hebben natuurlijk altijd een bankrelatie. Toch loont het vaak de moeite om eens te gaan ‘shoppen’ of dat te laten doen. Dat kan je snel 0,3 of 0,4 procentpunt voordeel opleveren. Afhankelijk van de hoogte van de lening en de rentevastperiode kan dat zelfs nog oplopen. Daarmee heb je het adviesuurtje zo terugverdiend.

Deeltijd-ondernemer?

Een aparte categorie zijn ondernemers die er tijdelijke parttime baantjes naast hebben. Die combinatie maakt het werkelijk lastig om een goede inschatting te maken van wat je kunt besteden aan een hypotheek. Allerlei online rekenmodellen lopen daarop vast, waardoor je misschien het idee krijgt dat een lening er voor jou niet in zit. Onze adviseurs berekenen voor je wat je structureel kunt missen. Kom langs!

Verzekeringen en pensioen

Vragen over een ondernemershypotheek is niet het enige waarvoor je bij ons terecht kunt. Elke ondernemer moet voor zijn eigen pensioen zorgen. Dat is natuurlijk een heel andere situatie dan bij een werknemer die al die tijd in loondienst heeft gewerkt, pensioen heeft opgebouwd en waar bij overlijden een gezin goed achterblijft door een nabestaandenpensioen.

Hetzelfde geldt voor arbeidsongeschiktheid. Een ondernemer die ziek wordt, kampt met burn-out of ‘gewoon’ een gebroken been oploopt op vakantie is vaak onmiddellijk uit de running. Daar komt nog bij dat de impact van overlijden of arbeidsongeschiktheid vaak nog veel groter is in een ondernemershuishouden. Moet de zaak verkocht worden? Wie betaalt eventuele schade door ‘nalatigheid’?

Hypotheekadvies voor ondernemers en zzp’ers

We gaan samen met je na hoe je verleden eruitzag, hoe je het nu doet en wat je in de toekomst kunt verwachten. Op basis daarvan krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. We weten wat de banken van je willen weten en kunnen ervoor zorgen dat je dat op een presenteerblaadje aanlevert. Je hoort van tevoren of je in aanmerking komt en wat de voordeligste en veiligste weg voor jou in jouw situatie is.

Maak gewoon kosteloos een afspraak voor een oriënterend gesprek. Voor je eigen gemoedsrust of voor die van je partner. We bekijken alles in samenhang en stippelen een advies uit dat recht doet aan je ondernemingszin en jouw (of je partners) behoefte aan zekerheid. Op basis van jouw wensen en situatie kijken we samen naar:

  • hoeveel je ongeveer kunt lenen;
  • welke hypotheekvorm het beste bij je past;
  • tegen welke rentes je zou kunnen lenen;
  • wat je maandlasten ongeveer worden;
  • wat de mogelijke vervolgstappen zijn.

Wanneer je vervolgens een huis hebt gekocht is het aan jou of je het afsluiten van de hypotheek door ons wilt laten uitvoeren.

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Paul van den Herik Erkend financieel adviseur

Weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen als ondernemer?

Maak dan nu een afspraak en kom langs voor een kosteloos oriëntatiegesprek. We geven een voorlopig advies over wat je zou kunnen lenen, wat verstandig is en welke hypotheekvormen bij je passen. Zo weet je direct in welke prijscategorie je woningen kunt gaan zoeken. Snel schakelen? Bel: 010 – 424 88 10.

Over Ooms Financieel Adviseurs

Wij zijn een Rotterdams bedrijf met 8 vestigingen in de regio Rotterdam en Drechtsteden. Ons advies is eerlijk en op maat. We vertellen je namelijk niet wat je het liefst wilt horen, maar we zijn duidelijk over wat je financiële mogelijkheden en beperkingen zijn. Niet alleen voor nu, maar vooral voor in de toekomst. Je kunt er van op aan dat ons advies 100% onafhankelijk is, omdat wij zaken doen met alle grote geldverstrekkers. Verder hebben we alle keurmerken waaraan een bureau voor financieel advies moet voldoen. Zeker weten dat je met een verantwoord advies naar huis gaat.

team van ooms finaniceel adviseurs