Nieuwbouwhypotheek

hypotheek voor nieuwbouw

Hypotheek bij nieuwbouw

Nieuwbouw op het oog? Begrijpelijk! Voorlopig geen onderhoud, een lage energierekening en alles naar je eigen smaak ingedeeld en ingericht. Als je al eerder een bestaand huis hebt gekocht, weet je al het een en ander van hypotheken. Toch is een hypotheek voor nieuwbouw echt anders: er zijn zo veel andere aandachtspunten!

Ooms Makelaars is dé nieuwbouwspecialist van Rotterdam. Ooms Financieel Adviseurs is dan ook betrokken bij veel nieuwbouwprojecten in onze regio. Ook als je een nieuwbouwwoning hebt gezien die niet door Ooms Makelaars wordt verkocht, adviseren we je graag.

Wat maakt een hypotheek voor nieuwbouw anders?

Het verschil tussen een nieuwbouwhypotheek en een hypotheek voor bestaande bouw zit ‘m vooral in de vele varianten en keuzemogelijkheden. Bovendien betaal je al hypotheek, terwijl je er nog niet woont. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de periode waarin de bouw zich afspeelt zich wel over een paar jaar kan uitstrekken. Dat heeft consequenties voor offertes die je aangevraagd hebt, voor de fiscus, voor de lastendruk en voor de verzekeringen die je nodig hebt.

Meer voordeel bij nieuwbouw

Wat ook soms een voordeel is, is dat je meer hypotheek kunt krijgen als je bij nieuwbouw energiezuinige maatregelen neemt. Dat gebeurt tegenwoordig vaker al standaard, waardoor je vaker net iets meer kunt lenen. Tot slot is het zo dat meerwerk bij nieuwbouw voor 100 procent wordt meegefinancierd; bij bestaande bouw is dat slechts voor 80 procent. Natuurlijk moet dat extra bedrag nog wel passen bij jouw inkomen.

Dubbele maandlasten tijdens de bouw

Vaak heb je bij nieuwbouw gedurende langere tijd te maken met dubbele lasten. Die moeten je niet in de problemen brengen. Ook is het goed om te onderzoeken welk meerwerk je kunt en wilt meefinancieren. Daarvoor maken we een gedegen begrotingsopzet.

Als dit niet je eerste koopwoning is, krijg je ook te maken met de verkoop van je eigen woning, een overbruggingsperiode, de verkoop en de eventuele overwaarde uit je oude woning, het aflossen van de bestaande hypotheek en alle consequenties voor je belastingopgave.

Nieuwbouwspecials

Net als Ooms Makelaars is Ooms Financieel Adviseurs bij diverse nieuwbouwproject in de omgeving van Groot Rotterdam en de Drechtsteden betrokken. Voor alle kopers van woningen in deze projecten bieden wij hypotheekspecials aan. Hierbij krijg je een onafhankelijke en verantwoorde hypotheekkeuze tegen een scherper tarief!

Paul van den Herik Erkend financieel adviseurVragen over een nieuwbouw hypotheek?

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Natuurlijk maken we je graag wegwijs in de specifieke terminologie die samenhangt met nieuwbouw. Wat betekent vrij op naam en wat is het verschil met kosten koper? Hoe zit het met bouw- en grondrente, wat is renteverlies en welke kans heb je daarop? Hoe ga je om met het bouwdepot? Die beantwoorden we graag in een voor jou kosteloos oriëntatiegesprek.

Tijdens dit gesprek kunnen we ook achterhalen welke hypotheekvorm bij je past. Zo weet je zeker dat de lening die je aangaat goed aansluit op je leef- en woonsituatie nu én later.