hypotheekrente oversluiten bij ooms financieel adviseurs

Hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten betekent dat je met je hypotheek overstapt van je huidige geldverstrekker naar een andere geldverstrekker. De afgelopen jaren is er in de wereld van hypotheken veel veranderd waardoor oversluiten interessant kan zijn. De hypotheekrente is nu historisch laag, hierdoor kan het oversluiten van de hypotheekrente een voordeel opleveren. Het kan ook interessant zijn om je hypotheekvorm over te sluiten naar een andere. Of oversluiten voor jou verstandig is, is geheel afhankelijk van de mogelijkheden en je wensen. Laat je hierbij goed adviseren. Hieronder lichten we een aantal opties toe. 

Hypotheekrente oversluiten

De Europees Centrale Bank houdt de rente kunstmatig laag om bedrijven en consumenten te stimuleren te lenen. Als die namelijk investeren en consumeren, dan stimuleert dat de economie. Soms is oversluiten vanwege de lage rente gunstig, zelfs al krijg je te maken met een boete of kosten. Vanaf 2018 wordt dit beleid afgebouwd en kan de rente weer gaan stijgen – wacht daarom niet te lang.

Boeterente betalen?

Oversluiten naar een lagere rente is kosteloos wanneer de afgesproken rentevaste periode verloopt. Wanneer je ruim voor deze periode wilt oversluiten kan er een boeterente in rekening worden gebracht, omdat de gemaakte afspraken tussentijds opengebroken worden. Het is een verrekening van inkomsten die mis worden gelopen door de geldverstrekker. Een adviseur kan uitzoeken wat de eventuele boeterente is en of het alsnog slim is om in jouw situatie wel of niet over te sluiten naar een lagere rente.

Hypotheekvorm oversluiten

Het is ook mogelijk om je hypotheekvorm en het aantal leningdelen over te sluiten. Heb je een hypotheek waarbij je niet of gedeeltelijk aflost? Dan kan het interessant zijn om deze over te sluiten naar een lineaire- of annuïteiten hypotheek met of zonder aflossingsvrij leningdeel. Laat je hierbij goed adviseren.

Over Ooms Financieel Adviseurs

Ooms Financieel Adviseurs is een Rotterdams bedrijf met 8 vestigingen in de regio Rotterdam en Drechtsteden. Ons advies is eerlijk en op maat gemaakt: we vertellen je namelijk niet wat je het liefst wilt horen maar zijn duidelijk over wat je financiële mogelijkheden en beperkingen zijn. Niet alleen voor nu, maar vooral voor in de toekomst. Je kunt er van op aan dat ons advies 100% onafhankelijk is, omdat wij zaken doen met alle grote geldverstrekkers. Verder hebben we alle keurmerken waaraan een bureau voor financieel advies moet voldoen.

Overigens, we heten dan wel Ooms, maar het maakt ons echt niet uit of je een huis wilt kopen via Ooms Makelaars, via een andere makelaar of helemaal zelf.

Paul van den Herik Erkend financieel adviseurHypotheekcheck nodig?

Wil je weten hoe je hypotheek verbeterd kan worden? Laat een hypotheekcheck door ons uitvoeren. In een persoonlijk gesprek lichten we alle mogelijkheden aan je toe op basis van je wensen en behoeften. Ook wanneer je hypotheek bij een bank of andere dienstverlener is afgesloten kunnen wij onafhankelijk analyseren of deze nu en later nog bij je past.

Snel schakelen? Bel voor meer informatie of een afspraak: 010 – 424 88 10