Hypotheek en verhuizen

hypotheek en verhuizen ooms

Een doorstromer heeft altijd dit dilemma: begin ik met de verkoop van mijn huidige woning of ga ik eerst op zoek naar iets nieuws? Het is een vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Wat we wél weten: een gesprek met een financieel adviseur is altijd een goed begin. Dan kun je zorgeloos de volgende stap zetten, of dat nu de verkoop van je huidige woning is, of de aankoop van een nieuwe.  

Overbruggingshypotheek nodig?

Als je de overwaarde wilt gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe woning (precies zoals de wetgever graag wil), heb je vaak wel een overbruggingshypotheek nodig. Die overwaarde komt namelijk pas beschikbaar als je oude woning verkocht is. Een overbruggingshypotheek is een aflossingsvrije, kortlopende (maximaal 2 jaar) hypotheekvorm. Of je ervoor in aanmerking komt, hangt ook weer van het plaatje af dat we in ons gesprek hebben samengesteld.  

Hypotheek meeverhuizen ja of nee

Een ander aspect dat we onderzoeken is of het slim is je huidige hypotheek mee te verhuizen, of opnieuw elders af te sluiten. Wat voordeliger is, hangt samen met het rentetarief dat je nu betaalt en of het einde van de looptijd in zicht is. Je kunt ervan op aan dat we alle mogelijkheden zorgvuldig afwegen om tot de meest voordelige optie te komen.  

Verzekeringen up-to-date?

Tot slot onderzoeken we of alle verzekeringen die je hebt afgesloten toen je je huidige woning kocht, nog voldoen of aangepast moeten worden nu je op zoek gaat naar een nieuw huis. De Ooms verzekerings-check geeft je de zekerheid dat aan alles gedacht is en dat je beschermd bent tegen de belangrijkste risico’s die je als huizenkoper loopt.  

Hypotheek voor huiseigenaren: op zoek vanuit zekerheid

In een (kosteloos) eerste gesprek leggen we de basis voor die zorgeloze overstap. Dit is wat we samen onderzoeken:  

  • Hoe ziet je hypotheekverleden eruit? Wat heb je opgebouwd? Wat is afgelost?  
  • Wat is je huidige woning nu waard? Onze collega’s van Ooms Makelaars kunnen daar vanuit hun expertise een snelle inschatting van maken.  
  • Wat is de overwaarde en wat kun je daarvan inzetten voor een volgende woning?  
  • Wat is je huidige financiële situatie en wat ben je aan vaste en gemeentelijke lasten kwijt? Welke overige potjes voor de kinderen of voor verre reizen moet of wil je gevuld houden?  
  • Waar sta je over dertig jaar? Ga je dan met pensioen? Wat wil je dan te besteden hebben? 

Op die manier ontstaat een compleet plaatje en kunnen we je vertellen hoeveel je kunt lenen en wat je te besteden hebt.  

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Paul van den Herik Erkend financieel adviseur

Kom langs en oriënteer je op de mogelijkheden

Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek met een van onze hypotheekadviseurs. Zij zijn goed op de hoogte van de huidige woningmarkt, goed opgeleid en voorzien van de meest actuele kennis zodat je gegarandeerd zo min mogelijk risico loopt bij de aankoop van je volgende woning. Je weet wat je te besteden hebt en wat je kunt verwachten. Want zeg nou eerlijk: een huis kopen blijft spannend genoeg! Snel schakelen? Bel: 010 – 424 88 10.

Over Ooms Financieel Adviseurs

Wij zijn een Rotterdams bedrijf met 9 vestigingen in de regio Rotterdam en Drechtsteden. Ons advies is eerlijk en op maat. We vertellen je namelijk niet wat je het liefst wilt horen, maar we zijn duidelijk over wat je financiële mogelijkheden en beperkingen zijn. Niet alleen voor nu, maar vooral voor in de toekomst. Je kunt er van op aan dat ons advies 100% onafhankelijk is, omdat wij zaken doen met alle grote geldverstrekkers. Verder hebben we alle keurmerken waaraan een bureau voor financieel advies moet voldoen. Zeker weten dat je met een verantwoord advies naar huis gaat.

team van ooms finaniceel adviseurs